Έτοιμος είναι ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που προβλέπει ενισχύσεις για μικρές επενδύσεις τουλάχιστον 100.000 ευρώ, αναδιαρθρώνει με τη συμμετοχή funds ζημιογόνες αλλά βιώσιμες επιχειρήσεις και προσφέρει δωδεκαετές σταθερό φορολογικό πλαίσιο σε μεγάλες εταιρείες που σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Περισσότερα...

   

           Είναι γνωστό ότι τα αγροτικά μας προϊόντα είναι εξαιρετικά και δεν υστερούν σε χαρακτηριστικά των αντίστοιχων προϊόντων των ανταγωνιστικών σε εμάς χωρών. Επιπρόσθετα, σε κάποιες κατηγορίες είναι καλύτερα.

           Φτάνει όμως μόνο αυτό για να μπορούν να είναι ανταγωνιστικά και εξαγώγιμα; Και βέβαια όχι!

Περισσότερα...

Σημαντικά μεγάλες και όχι απλώς "υπαρκτές", καταγράφονται οι ευκαιρίες για την ανάδειξη της ελληνικής γεωργίας, με τις νέες τάσεις διατροφής που αναδεικνύονται σε παγκόσμιο επίπεδο να ευνοούν το μεσογειακό παραγωγικό μοντέλο ευέλικτων δομών μικρού μεγέθους, στηριγμένων στην ποιότητα αντί της ποσότητας, τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών Αναλύσεων, Προοπτικών και Αξιολογήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε., Τάσος Χανιώτης.

Περισσότερα...

Τα έσοδα από αγροτική δραστηριότητα που αποκτήθηκαν το 2015 και θα περιληφθούν στις τρέχουσες φορολογικές δηλώσεις, θα φορολογηθούν με συντελεστή 13%, επιβεβαιώνουν οδηγίες που εξέδωσε για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών. Έτσι δεν επιβεβαιώθηκαν φόβοι, ότι λόγω πρόβλεψης μνημονίου 3 για αυξημένα έσοδα από τους αγρότες, θα επιβληθεί αύξηση στο φορολογικό συντελεστή.

Περισσότερα...

Η Καλιφόρνια είναι μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πολιτεία με την πιο εκσυγχρονισμένη και πιο εκμηχανοποιημένη γεωργία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ). Δεν είναι δε υπερβολή να πούμε ότι σε πολλά μοιάζει με κάποιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας μας, οι οποίες πέρα από την εκμηχάνιση θα μπορούσαν να προσαρμόσουν και να αναδιαρθρώσουν το είδος των καλλιεργειών τους, ακολουθώντας το παράδειγμά της.

Περισσότερα...

Την ανάγκη ο αγροτικός κόσμος να έχει τη σωστή καθοδήγηση και ενημέρωση, υπογραμμίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο φοροτεχνικός Γιώργος Παπαδημητρίου, με αφορμή τη συμμετοχή του στην εκδήλωση με αντικείμενο «φορολογία αγροτών».

Περισσότερα...

Σημειώστε το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και μία επιθυμητή ημερομηνία κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
Παρακαλώ εισάγετε το ονοματεπώνυμό σας

Invalid Input

Invalid Input

Επιλέξτε την ημερομηνία και ώρα που θα θέλατε να επικοινωνήσουμε μαζί σας

Invalid Input

Ώρες Λειτουργίας

  • 08:30 - 14:00 και 17:30 - 20:30
  • 08:30 - 14:00 και 17:30 - 20:30
  • 08:30 - 14:00
  • 08:30 - 14:00 και 17:30 - 20:30
  • 08:30 - 14:00 και 17:30 - 20:30
  • Κλειστά
  • Κλειστά
Κ. Μωραίτης - Β. Σταματόπουλος Ο.Ε.
Βασιλικών 19Γ΄ | ΤΚ: 35133 Λαμία
Τηλ. - FAX: +30.22310.66758